• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Een zakelijke lening aanvragen zonder BKR of jaarcijfers? Fluitje van een cent met Finney!

 • Zakelijke leningen aanvragen zonder BKR-toetsing of jaarcijfers
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Aangevraagd in een paar simpele stappen
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Ben je op zoek naar een passende zakelijke lening of zakelijk krediet zonder BKR en jaarcijfers? Tegenwoordig kun je al binnen enkele minuten zakelijk geld lenen. Als ondernemer heb je soms wat extra financiële ruimte nodig. Als ondernemer heb je soms wat extra financiële ruimte nodig. Bij het verstrekken van zakelijke leningen wordt er vaak gevraagd naar BKR en jaarcijfers. Het kan zijn dat je niet over jaarcijfers beschikt, of een lening wilt aanvragen zonder BKR. In dat geval kan het aanvragen van een zakelijke lening moeilijk zijn of zelfs niet mogelijk. Wil je toch een zakelijke lening aanvragen zonder BKR of jaarcijfers? Gelukkig is het niet onmogelijk en zijn er kredietverstrekkers die je een zakelijke lening kunnen verstrekken zonder BKR of jaarcijfers.

 

 

Geld lenen zonder BKR-toetsing

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) verzamelt en beheert alle kredietgegevens in Nederland. Dit doen ze om problemen op het gebied van schulden, fraude en kredieten te voorkomen. Een zakelijke lening afsluiten met een negatieve registratie is mogelijk. Als je je krediet op tijd betaald hebt, ziet de geldverstrekker dat je jouw bedrijfslening netjes hebt afbetaald. Een BKR-registratie wordt gedaan op het moment dat je meer dan €250 leent en de looptijd van de zakelijke lening langer is dan één maand. Ook laten kredietverstrekkers weten dat je achterloopt met betalen, je een betalingsachterstand hebt of andere bijzonderheden. Elke kredietverstrekker kan gegevens bij het BKR opvragen. Dit doen ze om je betaalgedrag en eerdere leningen te checken. Hij ziet dan of je netjes de zakelijke lening op tijd hebt afbetaald. Als je altijd aan de betalingsverplichtingen hebt voldaan, dan werkt dit in je voordeel. Heb je eens een betalingsachterstand gehad, dan is de geldverstrekker voorzichtiger met het verstrekken van een zakelijke lening. Geld lenen met een negatieve BKR-registratie kan moeilijk zijn. Gelukkig zijn er toch verschillende mogelijkheden voor jou als ondernemer. Er zijn namelijk aanbieders die niet aangesloten zijn bij het BKR. Deze aanbieders beschikken niet over de mogelijkheid om BKR-registraties op te vragen. Op deze manier kun je toch een zakelijke leningen aanvragen zonder negatieve BKR-toetsing.

Ondernemingsplan

Een zakelijke lening zonder jaarcijfers

Kun je zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers? Ja, een zakelijke lening zonder jaarcijfers is mogelijk. In de meeste gevallen hebben kredietverstrekkers wel jaarcijfers nodig. Het is een overzicht van de financiën van je onderneming over een bepaalde periode. Vaak gaat dit over minstens 2 opeenvolgende jaren. Verstrekkers zijn altijd opzoek naar een stuk zekerheid voor het verstrekken van een bedrijfslening. Op deze manier kunnen ze een schatting maken van je jaarlijkse omzet, de kosten die je maakt en hoeveel winst je overhoudt. Toch kan het lastig zijn voor jou als (startende) ondernemer of zzp’ er om jaarcijfers te laten zien. Misschien bestaat je onderneming nog maar net waardoor je geen jaarcijfers kunt aanleveren. In dat geval zullen kredietverstrekkers vragen naar recente bankafschriften, minimale jaaromzet of een ondernemersplan. Houd er wel rekening mee dat een zakelijke lening zonder jaarcijfers soms duurder is dan een lening met jaarcijfers. Dat komt door de rente die je betaalt.

Vraag nu een bedrijfsfinanciering aan!

Eisen van kredietverstrekkers

Om er zeker van te zijn dat je een zakelijke lening kunt terugbetalen, zoeken kredietverstrekkers naar vertrouwen. Kredietverstrekkers, banken en financieringsmaatschappijen stellen eisen op waaraan ondernemingen moeten voldoen. Er zijn algemene richtlijnen hoe je jouw kans op een zakelijke lening kunt vergroten. Deze richtlijnen zijn vooral van toepassing op het moment dat je een zakelijke lening wil aanvragen zonder BKR of jaarcijfers.

Leendoel van de zakelijke lening

Het belangrijkste bij het aanvragen van een zakelijke lening is het doel van de lening. Kredietverstrekkers vragen hier direct naar. Waarvoor heb je de bedrijfslening nodig en waarom? Om de kans op een zakelijke lening te vergroten, is het van belang om zo gedetailleerd mogelijk je leendoel te omschrijven. Ben je startende ondernemer of zzp’ er? Dan kan het handig zijn om je ondernemingsplan op te sturen. Hoewel dit niet bij iedere kredietverstrekker vereist is, willen sommige verstrekkers wel een plan zien.

Minimale omzet

Zakelijk lenen zonder jaarcijfers is mogelijk, maar dan wordt er vaak gekeken naar andere papierwerken. In sommige gevallen vragen kredietverstrekkers naar een minimale jaaromzet van bijvoorbeeld €50.000 of €250.000. De omzet is een goede indicator van het bedrijf. Op deze manier voorkomen verstrekkers dat ondernemers zonder minimale omzet toch een zakelijke lening kunnen aanvragen. De kredietverstrekker verkleint namelijk het risico van het niet terugbetalen van de bedrijfslening.

Ondernemingsplan

Aanbieders van zakelijke leningen willen vaak buiten een minimale omzet om, een ondernemingsplan zien. Een ondernemersplan laat namelijk duidelijk zien wat het idee is van jouw onderneming en wat je daadwerkelijk gaat doen. Het geeft inzicht in de ondernemersvaardigheden, doelen en haalbaarheid van de onderneming.

Actueel bankafschrift

Omdat het lastig kan zijn om als kredietverstrekker genoeg vertrouwen te hebben in ondernemingen, kan er ook worden gevraagd naar actueel bankafschrift. Een actueel bankafschrift laat zien wat er daadwerkelijk inkomt en uitgaat. Het afschrift gaat in sommige gevallen over de afgelopen 6 maanden of over een kortere periode.

Cashflow

Om het risicoprofiel van een bedrijf te bepalen kan er ook gekeken worden naar cashflow. Hierbij wordt er bestudeerd of je genoeg geld hebt om een lening terug te kunnen betalen. Cashflow wordt vaak gezien als een indicator van de financiële gezondheid van een bedrijf, dus je wil je cashflow zo hoog mogelijk hebben. Met een zakelijke financiering, zoals een zakelijke lening, houd je werkkapitaal op peil en dek je lopende zaken.

Bedrijfsplan

Hoe werkt het?

Geld lenen zonder jaarcijfers of zonder negatieve BKR-registratie kan een gedoe zijn, maar is dus wel mogelijk. In dit geval wordt er dan gekeken naar je ondernemersplan, minimale omzet of cashflow. Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben wat je doelen zijn en waar je zakelijk geld voor nodig hebt. Wil je investeren in bedrijfsmiddelen, een nieuw pand kopen of verbouwen? Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat je plannen zijn. Dit voorkomt onzekerheid bij een kredietverstrekker. Als je inzichtelijk hebt wat het doel is van de bedrijfslening, dan is het belangrijk om te kijken naar de beste opties voor jou. Welke looptijd wil je? Ben je opzoek naar een lening zonder BKR-toetsing? Vergelijk samen met Finney en beslis voor welke zakelijke lening het beste bij jou past.

Een zakelijke lening zonder BKR, waar let ik op?

De ene kredietverstrekker is de andere niet. Er zijn verschillende aanbieders met elk andere voorwaarden en eisen. Als je in aanmerking komt met een zakelijke bedrijfslening, zijn er verschillende punten om op te letten. Zo weet je waar je met het vergelijken van een zakelijke lening naar moet kijken.