• 100% gratis en vrijblijvend
  • 20+ aangesloten aanbieders
  • op basis van 132 reviews
  • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

Home Zakelijke Lening Zakelijke Lening Zonder BKR of Jaarcijfers

Zakelijke Lening Zonder BKR of Jaarcijfers

Ben je op zoek naar een passende zakelijke lening of zakelijk krediet zonder BKR en jaarcijfers? Tegenwoordig kun je al binnen enkele minuten een zakelijke lening aanvragen. Als ondernemer heb je wellicht extra financiële ruimte nodig. Finney helpt je bij het vinden van een passende zakelijke lening zonder BKR of jaarcijfers.

Bij het verstrekken van zakelijke leningen, wordt er vaak gekeken naar BKR-registraties en jaarcijfers. Het kan zijn dat je niet over jaarcijfers beschikt, of in het bezit bent van een BKR-registratie. In dat geval kan het aanvragen van een zakelijke lening niet makkelijk zijn. Wil je toch een zakelijke lening aanvragen zonder BKR of jaarcijfers? Gelukkig is het niet onmogelijk. Er zijn kredietverstrekkers die een zakelijke lening verstrekken zonder BKR of jaarcijfers.

Geld lenen zonder BKR-toetsing

Wat doet het BKR?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) verzamelt en beheert alle kredietgegevens in Nederland. Dit doen ze om problemen op het gebied van schulden, fraude en kredieten te voorkomen. Een zakelijke lening afsluiten met een negatieve registratie is mogelijk. Als je de aflossing betaalt zoals afgesproken, zien aanbieders dat je voldoet aan de betalingsverplichtingen. Dit geeft verstrekkers meer vertrouwen om een lening te verstrekken.

Een BKR-registratie wordt gedaan op het moment dat je meer dan €250 leent, en de looptijd van de zakelijke lening langer is dan één maand. Ook laten kredietverstrekkers weten dat je achterloopt met betalen, je een betalingsachterstand hebt of dat andere bijzonderheden zijn.

Elke kredietverstrekker kan gegevens bij het BKR opvragen. Dit doen ze om je betaalgedrag van eerdere leningen te checken. Hij ziet dan of je netjes de zakelijke lening op tijd hebt betaald. Als je altijd aan de betalingsverplichtingen hebt voldaan, dan werkt dit in je voordeel. Heb je eens een betalingsachterstand gehad, dan is de geldverstrekker voorzichtiger met het verstrekken van een zakelijke lening.

Geld lenen zonder BKR

Geld lenen met een negatieve BKR-registratie kan lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden voor jou als ondernemer. Er zijn namelijk aanbieders die niet aangesloten zijn bij het BKR. Deze aanbieders beschikken niet over de mogelijkheid om BKR-registraties op te vragen. Op deze manier kun je toch een zakelijke leningen aanvragen bij verstrekkers, zonder negatieve BKR-toetsing.

Een zakelijke lening zonder jaarcijfers

Kun je zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers? Ja, een zakelijke lening zonder jaarcijfers is mogelijk. In de meeste gevallen hebben kredietverstrekkers wél jaarcijfers nodig. Het gaat om een overzicht van de financiën van je onderneming, over een bepaalde periode. Vaak gaat dit over minstens 2 opeenvolgende jaren. Op deze manier kunnen ze een schatting maken van je jaarlijkse omzet, de kosten die je maakt en hoeveel winst je overhoudt. Toch kan het lastig zijn voor jou als (startende) ondernemer of zzp’er om jaarcijfers te laten zien. Misschien bestaat je onderneming nog maar net, waardoor je geen jaarcijfers kunt aanleveren. In dat geval zullen kredietverstrekkers vragen naar recente bankafschriften, minimale jaaromzet of een ondernemersplan. Houd er wel rekening mee dat een zakelijke lening zonder jaarcijfers soms duurder is dan een lening met jaarcijfers. Dat komt door het risico dat de verstrekker loopt.

Eisen van kredietverstrekkers

Om er zeker van te zijn dat je een zakelijke lening kunt terugbetalen, zoeken kredietverstrekkers naar vertrouwen. Kredietverstrekkers, banken en financieringsmaatschappijen stellen eisen op waaraan ondernemingen moeten voldoen. Er zijn algemene richtlijnen hoe je jouw kans op een zakelijke lening kunt vergroten. Deze richtlijnen zijn vooral van toepassing op het moment dat je een zakelijke lening wil aanvragen zonder BKR of jaarcijfers.

Leendoel van de zakelijke lening

Het belangrijkste bij het aanvragen van een zakelijke lening, is het doel van de lening. Kredietverstrekkers vragen hier direct naar. Waarvoor heb je de bedrijfslening nodig en waarom? Om de kans op een zakelijke lening te vergroten, is het van belang om zo gedetailleerd mogelijk je leendoel te omschrijven. Ben je startende ondernemer of zzp’er? Dan kan het handig zijn om je ondernemingsplan op te sturen. Hoewel dit niet bij iedere kredietverstrekker vereist is, willen sommige verstrekkers wel een plan zien.

Minimale omzet

Er wordt dus vaak gekeken naar andere papierwerken als je zonder jaarcijfers wilt lenen. In sommige gevallen vragen kredietverstrekkers vaak naar een minimale jaaromzet, bijvoorbeeld €50.000 of €250.000. De omzet is een goede indicator van de financiële gezondheid van het bedrijf. Op deze manier voorkomen verstrekkers dat ondernemers zonder minimale omzet een zakelijke lening kunnen aanvragen. De kredietverstrekker verkleint namelijk het risico van het niet terugbetalen van de bedrijfslening.

Ondernemingsplan

Aanbieders van zakelijke leningen willen vaak buiten een minimale omzet, een ondernemingsplan zien. Een ondernemersplan laat namelijk duidelijk zien wat het idee is van de onderneming en wat je daadwerkelijk gaat doen. Het geeft inzicht in de ondernemersvaardigheden, doelen en haalbaarheid van de onderneming.

Actueel bankafschrift

Omdat het lastig kan zijn om als kredietverstrekker genoeg vertrouwen te hebben in ondernemingen, kan er ook worden gevraagd naar actueel bankafschrift. Een actueel bankafschrift laat zien wat er daadwerkelijk inkomt en uitgaat. Het afschrift gaat in de meeste gevallen over de afgelopen 6 maanden of over een kortere periode.

Cashflow

Om het risicoprofiel van een bedrijf te bepalen kan er ook gekeken worden naar cashflow. Hierbij wordt er bestudeerd of je genoeg geld hebt om een lening terug te kunnen betalen. Cashflow wordt vaak gezien als een indicator van de financiële gezondheid van een bedrijf. Je wilt dus een zo hoog mogelijke cashflow hebben. Met een zakelijke financiering, zoals een zakelijke lening, houd je werkkapitaal op peil en dek je lopende zaken.

Hoe werkt het?

Geld lenen zonder jaarcijfers of zonder BKR-registratie kan een gedoe zijn, maar is dus wel realiseerbaar. In dit geval wordt er dan gekeken naar een ondernemersplan, minimale omzet of cashflow. Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben wat je doelen zijn, en waar je zakelijk geld voor nodig hebt. Wil je investeren in bedrijfsmiddelen, een nieuw pand kopen of verbouwen? Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat je plannen zijn. Dit voorkomt onzekerheid bij een kredietverstrekker.

Als je inzichtelijk hebt wat het doel is van de bedrijfslening, dan is het belangrijk om te kijken naar de meest passende mogelijkheden. Welke looptijd heb je in gedachten? Ben je opzoek naar een lening zonder BKR-toetsing? Vergelijk samen met Finney en beslis welke zakelijke lening het beste bij jou past.

Een zakelijke lening zonder BKR, waar let ik op?

De ene kredietverstrekker is de andere niet. Er zijn verschillende aanbieders met elk andere voorwaarden en eisen. Als je in aanmerking komt voor een zakelijke bedrijfslening, zijn er verschillende punten om op te letten. Zo weet je waar je tijdens het vergelijken van een zakelijke lening naar moet kijken.

  1. Zorg voor zoveel mogelijk zekerheid.

Een kredietverstrekker wil zekerheid. Als je niet in het bezit bent van jaarcijfers, is het extra belangrijk om zekerheid te kunnen bieden. Verstrekkers zien je namelijk als groter risico. Geef bijvoorbeeld aan wat jouw ervaring is in het vakgebied of zorg dat je plan duidelijk staat.

  1. Let op, je kunt niet bij iedere aanbieder terecht.

Als je een zakelijke lening wilt aanvragen zonder BKR en jaarcijfers, dan kun je niet bij iedere kredietverstrekker terecht. Wees er dus bewust van dat het aanvragen van een lening altijd moeilijker is met een negatieve BKR-registratie.

  1. Stel een ondernemingsplan op

Een goed ondernemingsplan zorgt voor vertrouwen bij een kredietverstrekker. Met een goed ondernemingsplan heb je meer kans om een zakelijke lening aan te vragen. Hierin kunnen verstrekkers al jouw plannen zien. Het ondernemingsplan geeft niet alleen overzicht van de ambities en verwachte ontwikkelingen van je onderneming, maar ook van het financiële plaatje.

  1. Mogelijkheden voor vervroegd aflossen

Bij het niet nakomen van een afspraak volgt een boete. Als je vervroegd wil aflossen, dan is het fijn dat je daar zo min mogelijk voor hoeft te betalen. Lees daarom voor je een lening afsluit goed de voorwaarden met betrekking tot vervroegd aflossen.

Een zakelijke lening zonder jaarcijfers of BKR aanvragen via Finney

Wil je een zakelijke lening afsluiten zonder BKR of jaarcijfers? Dan is het belangrijk om de mogelijkheden te vergelijken. Voor iedere ondernemer geldt namelijk een ander leendoel. Finney helpt je met het vinden van een passende bedrijfsfinanciering. Vraag eenvoudig een lening aan en ga direct aan de slag. Vraag kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden voor jou doelen en wensen aan. Waar wacht je nog op?