• 100% gratis en vrijblijvend
  • Meerdere verstrekkers aangesloten
  • Aanvragen in simpele stappen
  • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

  • info@finney.nl
  • Finney B.V.
    Oelerweg 28
    7555 GS, Hengelo
    KVK: 86468618

Op zoek naar zakelijk krediet? Vraag gemakkelijk en snel aan!

  • Vind een zakelijk krediet dat bij jou past
  • Vraag makkelijk aan en vergelijk
  • 100% gratis en vrijblijvend
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Geld lenen kost geld. Houdt er daarom rekening mee, dat er altijd kosten in rekening worden gebracht. Dus ook bij het aanvragen van een zakelijk krediet. Naast rentekosten zijn er ook andere bijkomende kosten. Op deze pagina zetten we de belangrijkste kredietkosten op een rij.

Wat zijn de kosten van een zakelijk krediet?

Wil je een zakelijk krediet of een zakelijke lening afsluiten? Dan is het belangrijk om in te schatten hoeveel kosten je maakt. Je bent uiteindelijk altijd meer geld kwijt, dan dat je ontvangt. De kosten berekenen van een zakelijke financiering is lastig. Dit komt omdat de kosten per aanbieder verschillen. Toch is het wel handig om te weten met welke kostenposten je te maken krijgt. Met een zakelijk krediet heb je alleen rentekosten over het opgenomen bedrag. Je kunt namelijk geld opnemen tot een vast limiet. Het rentepercentage kun je vergelijken met de rente van een rekening courant krediet bij een bank.

Vraag gemakkelijk een zakelijk krediet aan!

Rentekosten zakelijk krediet

Rentekosten behoren onder de grootste kostenpost van een zakelijk krediet. In tegenstelling tot een zakelijke lening, betaal je met een zakelijk krediet geen vaste rente. De rente is variabel en wordt gerekend over het opgenomen bedrag. Omdat een zakelijk krediet een flexibel krediet is, ligt de rente over het algemeen hoger dan bij een zakelijke lening. De rente wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren. Hoeveel risico loopt de verstrekker om jou een lening te verstrekken? Hoe is de financiële gezondheid van je bedrijf? En heb je eerder leningen in bezit gehad? Een verstrekker vraagt zich altijd af waarom ze jou een zakelijk krediet zouden verstrekken. Zij lopen namelijk risico op jouw betaalgedrag. Op basis van de financiële gezondheid van je bedrijf, het risicoprofiel en de marktrente. Aan de hand van deze inschatting wordt het rentepercentage vooraf afgesproken.

Aanvullende kosten zakelijk krediet

De kosten van een zakelijk krediet bestaan uit meerdere kostenposten. Buiten de rentekosten om zijn er nog andere kostenposten waar je op moet letten. Denk hierbij aan afsluitprovisie, vervroegd aflossen of bemiddelingskosten. Behandelingskosten Als je een verzoek indient voor het verhogen of verlagen van je kredietlimiet, worden behandelingskosten in rekening gebracht. Ook als je de looptijd van het zakelijke krediet wil aanpassen krijg je hiermee te maken. Let op, alle aanpassingen brengen kosten met zich mee.

Wijzigingskosten

Wijzigingskosten worden in rekening gebracht wanneer de ondernemingsvorm van je bedrijf verandert. Ook kunnen wijzigingskosten verrekend worden als er een wijziging is in de persoon of personen die gebruik maken van het krediet. Wijzigingskosten hebben vaak en vast bedrag per krediet. Dit verschilt per kredietverstrekker. Boete voor te laat betaalde aflossing Het kan zijn dat je niet aan de rente- en aflossingsverplichtingen kunt voldoen. Als dat het geval is en je betaalt te laat, dan moet je een boete van ongeveer 1 tot 5 procent voor te laat aflossen. Kredietverstrekkers hanteren doorgaans een minimale boete. Dit hangt af van de verstrekker en haar voorwaarden.

Bemiddelingskosten

Het aanvragen van een zakelijk krediet kan vrij ingewikkeld zijn. Op het moment dat je het lastig vindt, kun je een bemiddelaar inschakelen. Een bemiddelaar helpt je met het afsluiten van een zakelijke lening of zakelijk krediet. De bemiddelingskosten worden rechtstreeks betaalt aan de bemiddelaar. Vaak betaal je 0,5 tot 1 procent over het totale krediet. Een voordeel van een bemiddelaar is het akkoord van de verstrekker. Een verstrekker gaat eerder akkoord met je aanvraag, dan wanneer je zelf een kredietaanvraag indient.

Vervroegd aflossen

Op het moment dat je de aflossing vervroegd wil afbetalen, brengen sommige aanbieders een boete in rekening. Ook zijn er aanbieders waarbij je boetevrij kunt aflossen. Het kan namelijk gunstig zijn om eerder af te lossen. Dit komt vaak voor bij ondernemers die genoeg financiële middelen hebben en een extra deel willen aflossen. Het gevolg van vervroegd aflossen is dat je minder rente betaalt. De rente betaal je namelijk over het opgenomen bedrag. Alles wat niet opgenomen is, scheelt je dus in rentekosten. Houd er dus rekening mee dat vervroegd aflossen niet bij elke aanbieder boetevrij kan. Let daarom goed op de mogelijkheden bij de verschillende verstrekkers.

Kredietprovisie

Kredietprovisie zijn kosten die je betaalt aan de kredietverstrekker, omdat zij een zakelijk krediet beschikbaar stellen. De provisie is een vast of variabel bedrag. Het betreft een percentage van ongeveer 0,1 tot 4 procent van het kredietlimiet.

Vraag gemakkelijk een zakelijk krediet aan!

Kosten per product