• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Vraag een zakelijke lening aan. Makkelijk en snel geregeld met Finney!

 • Vraag makkelijk een zakelijke lening aan
 • Vergelijk meerdere voorstellen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Kosten zakelijke lening

Geld lenen kost geld. Dus ook als je financiële middelen nodig hebt en een zakelijke lening wil aanvragen. Houdt er daarom altijd rekening mee dat er kosten in rekening worden gebracht. Naast dat je rente betaalt, zijn er ook andere bijkomstige kosten. Welke kosten dat zijn lees je hieronder.

Wil je een zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen? Bij het kiezen van de juiste financiering zijn kosten een belangrijke factor om te vergelijken. Geld lenen kost namelijk altijd geld. Dus ook jouw gewenste zakelijke lening. Houd er daarom rekening mee dat je uiteindelijk meer geld kwijt bent, dan dat je ontvangt. Een zakelijke lening berekenen is lastig, omdat de kosten per aanbieder verschillen. Het is daarom verstandig om een goede inschatting te maken van de kosten van een zakelijke lening. Bij een zakelijke lening staat het rentepercentage vast. Het maandbedrag en de kosten ervan zijn afhankelijk van de looptijd van je lening. Hoe langer de looptijd, des te hoger de kosten van een zakelijke rekening.

Finney in gestreepte blouse

Rentekosten zakelijke lening

Rente betreft de grootste kostenpost voor zakelijke leningen. Als je een zakelijke lening afsluit, moet je altijd rente betalen over het geleende bedrag. Het afgesproken rentepercentage betaal je maandelijks of jaarlijks. De rente hangt af van meerdere factoren. Hoeveel risico loopt de geldverstrekker om jou geld te lenen? Hoe is de financiële situatie van je bedrijf? Heb je eerdere leningen in bezit gehad?

De verstrekker zal zich afvragen waarom ze jou een zakelijke lening zouden verstrekken. Op basis van marktrente, risicoprofiel en financiële gezondheid van je bedrijf wordt er een goede inschatting gemaakt. Op basis van deze inschatting wordt de rente vastgesteld. Het verschilt per aanbieder hoeveel rente je betaalt en of het gaat om een vaste rente of variabele rente.

Aanvullende kosten zakelijke lening

Rente is niet de enige kostenpost voor een bancaire zakelijke lening. Omdat iedere ondernemer een ander leendoel heeft, kunnen we niet precies zeggen wat de kosten van een zakelijke lening zijn. Sommige verstrekkers rekenen meerdere bijkomende kosten, zoals een afsluitprovisie of kosten voor vervroegd aflossen.

Vraag nu een bedrijfsfinanciering aan

Kosten berekenen van een zakelijke lening

Iedere geldverstrekker is uniek. Er zijn veel kostenvariabelen voor het aanvragen van een zakelijke lening. Daarom is het lastig om een juiste berekening te maken. Omdat er veel verschillende factoren zijn om rekening mee te houden, is het handig om een inschatting te maken. Zo weet je of je de maandelijkse lasten kunt dekken.

Je kunt een inschatting maken door de rente, de aflossing en de bijkomende kosten bij elkaar op te tellen. De verhouding tussen de rente en de aflossing hangt af van de soort lening.

Bij een lineaire lening betaal je lineair het aflossingsbedrag. Dit betekent dat de maandelijkse lasten van de aflossing elke maand gelijk is. Dit betekent dat naarmate je de financiering aflost, de rentekosten afnemen. De rente die je betaalt, betaal je over de openstaande schuld. Deze vorm van aflossen is het meest gebruikelijk. Je bruto- en nettolasten worden hierdoor elke maand een stukje minder.

Als je kiest voor een annuïtaire lening, dan is je aflossing juist hoger aan het einde van de looptijd. In het begin betaal je voornamelijk rente, in tegenstelling tot lineair aflossen. Je brutolasten blijven de gehele looptijd hetzelfde. De rentekosten zijn deels aftrekbaar. Hierdoor zullen je nettolasten in het begin van de looptijd lager zijn.

 

Rekenvoorbeeld

Jan heeft liquide middelen nodig om alle werknemers te voorzien van nieuwe laptops en bureaus. Hij vraagt een zakelijke lening aan van €8.000. In dit voorbeeld gaan we uit van een percentage van 4,5% vaste rente per jaar, over een looptijd van 4 jaar/48 maanden. Hij kiest voor een lineaire lening.

 • Zakelijke lening van €8.000
 • Vast rentepercentage van 4,5%
 • Looptijd van 4 jaar/48 maanden

Maandelijks betaal je een deel van de lening af. Deze aflossing bedraagt €166,67 per maand. Daarbovenop komen de kosten van de rente. Omdat Jan lineair aflost, neemt de rente af naar mate de maanden verstrekken. In de eerste maand zijn de rentekosten €30. De eerste betaling bedraagt dus €197,67.

 

 

Totale kosten

De totale kosten bereken je door zowel de rente en de bijkomstige kosten, maandelijkse termijnen of jaarlijkse, bij elkaar op te tellen. Denk hierbij aan afsluitkosten, servicekosten of bemiddelingskosten van je kredietaanvraag. De aflossing valt niet onder de kostenpost. Dit zijn bedragen van je lening die je terugbetaalt.