• 100% gratis en vrijblijvend
  • 20+ aangesloten aanbieders
  • op basis van 132 reviews
  • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

Vind met Finney een passende zakelijke lening

  • Voor iedere ondernemer geldt een andere reden tot lenen. Of het nou is voor uitbreiding van je inventaris of voor een hypotheek van je pand. Finney helpt je met zakelijk lenen zonder gedoe.
zakelijke lening
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

bekend van

Wat is een zakelijke lening?

Als je zakelijk geld nodig hebt zijn er verschillende manieren om aan een financiering te komen. Een voorbeeld daarvan is het aanvragen van zakelijke lening. Een zakelijke lening is een lening van een bank aan een onderneming, ook wel een bedrijfsfinanciering of bedrijfslening genoemd. Met een zakelijke lening ontvang je het bedrag dat je wilt lenen in één keer. Je sluit de financiering af bij een kredietverstrekker en betaalt deze terug met rente over een bepaalde looptijd. Bij het afsluiten van de zakelijke lening wordt berekend hoeveel je per maand aflost en aan rente betaalt. Je betaalt deze kosten maandelijks. Er zijn verschillende soorten zakelijke leningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rekening courant krediet, bedrijfshypotheek of een investeringsrekening. Welke soort zakelijke lening het beste bij jou past hangt af van jouw ambities, wensen en doelen.

Doelen

Het aanvragen van een zakelijke lening komt met verschillende doelen. Welk doel je ook hebt, een zakelijke lening aanvragen kan altijd. Houd er wel rekening mee dat er altijd wordt gevraagd naar je leendoel. De geldverstrekker wil namelijk weten wat je met je geld van plan bent zodat het voor hem minder risicovol is om jou geld te lenen. Doelen voor een zakelijke lening kunnen zijn:

Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet?

De termen zakelijk krediet en een zakelijke lening worden vaak door elkaar gehaald. Beide zijn zij een vorm van een bedrijfsfinanciering. De voorwaarden en werkwijze zijn verschillend.

Een zakelijke lening is de meest gangbare lening. Hierbij wordt de rente, looptijd en het leenbedrag vooraf vastgesteld. Ook ontvang je het gehele leenbedrag in één keer. Vanaf het moment dat je het leenbedrag binnen hebt betaal je elke maand een vast bedrag terug totdat de lening is afbetaald.

Een zakelijk krediet is vrij flexibel in vergelijking met een zakelijke lening. Jij als ondernemer kan tot een vaste limiet geld opnemen op elk moment dat je het nodig hebt. Logischerwijs is dit een maximaal op te nemen bedrag. Om de kosten van je zakelijke krediet te verminderen is het mogelijk om maandelijks meer af te lossen dan noodzakelijk. Bij een zakelijke lening is dat niet van toepassing. Rente die je terugbetaalt bij een zakelijk krediet, betaal je alleen over het opgenomen bedrag en is dus vaak variabel.

Hoewel een zakelijk krediet nu misschien wel aantrekkelijker klinkt, is de rente hiervan vaak hoger dan van een zakelijke lening. Je betaalt dus voor de flexibiliteit van de lening.

Zakelijk geld lenen, hoe werkt dat?

Een zakelijke lening aanvragen gaat tegenwoordig heel makkelijk. Zeker met behulp van Finney is in een mum van tijd jouw financieringsaanvraag rond.

Wie kan er een zakelijke lening aanvragen?

Elke onderneming of bedrijf kan een bedrijfsfinanciering aanvragen, of het nou een lening betreft voor spoed of voor naderhand. Ook als starter of zzp?ers kunnen een bedrijfsfinanciering aanvragen. Een lening zonder jaarcijfers afsluiten is mogelijk. Als startende ondernemer heb je misschien wel een toekomstdroom, maar nog geen cijfers en omzet. Op het moment dat je een negatieve BKR-registratie hebt is een aanvraag realiseerbaar, echter wel lastiger. Houdt er wel rekening mee dat niet alle geldverstrekkers jou de mogelijkheid kunnen geven voor het aanvragen van een bedrijfslening.

Wat kost een zakelijke lening?

In de meeste gevallen betaal je voor een zakelijke lening rente en afsluitkosten. Rente die je moet betalen over een zakelijke lening hangt af van verschillende factoren bijvoorbeeld marktrente, risicoprofiel en financiële gezondheid van je bedrijf. Iedereen die geld leent loopt risico voor de aanbieder. Het risico dat zij lopen om jou zakelijk geld te lenen wordt gecompenseerd met de rente die je moet betalen.

Bij een zakelijke lening wordt het rentepercentage van tevoren afgesproken. Ook kan het zo zijn dat de geldverstrekker andere kosten in rekening brengt op het moment dat je een zakelijke lening afsluit. Bijvoorbeeld afsluitkosten of boetes die je moet betalen wanneer je te veel of vervroegd aflost. Deze extra kosten verschillen per verstrekker.

Een zakelijke lening vergelijken, waar let ik op?

Een zakelijke lening afsluiten is geen dagelijkse bezigheid. De verschillen tussen aanbieders van zakelijke leningen zijn groot. Het is daarom van belang dat je goed kijkt naar de mogelijkheden. Bedenk ook goed waarvoor je een zakelijke lening nodig hebt. Onderwerpen waar je aanbieders mee zult vergelijken zijn onder meer:

– het gewenste leenbedrag
– de looptijd van de lening
– rente voor de zakelijke lening – eventuele afsluitkosten
– werkwijze bij de aanvraag

Elke kredietverstrekker heeft vereiste voorwaarden. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan is het niet mogelijk bij deze verstrekker een bedrijfslening aan te vragen. Voldoe je wel aan deze voorwaarden? Dan kan de financieringsaanvraag is zijn werking worden gezet.

Alternatieven zakelijke lening

Zakelijk geld kan op verschillende manieren worden geleend. Als een gewone zakelijke lening niet geschikt is voor jouw bedrijf of onderneming kan er worden gekozen voor alternatieven.

Zakelijke lening voor vastgoed

Een langlopende zakelijke lening is een financiering voor de aankoop of verbouwing van je onroerend goed. Een bedrijfshypotheek heeft een looptijd van minimaal 5 jaar, maar is meestal 10 tot 20 jaar.

Investeringskrediet

Een investeringskrediet is een krediet voor middellange of lange termijn. Je maakt gebruik van een investeringskrediet voor de aankoop van je vaste activa zoals bedrijfsvoertuigen, vastgoed voor je bedrijf of materialen. Een voordeel van een investeringskrediet is dat je een ruime keuze hebt in terugbetalingsmogelijkheden.

Crowdfunding

Op het moment dat je een financiering nodig hebt voor je bedrijf of onderneming is crowdfunding ook een optie. Hierbij haal je geld binnen bij het publiek dat geënthousiasmeerd is over je plannen. Crowdfunding is een laagdrempelige methode voor investeerders en daarbij een alternatief voor een spaarrekening of een beleggingsrekening.

Zakelijke creditcard

Een zakelijke creditcard is zeer gemakkelijk om over de hele wereld te betalen met een creditcard of zakelijk geld contant op te nemen. Een zakelijke creditcard biedt voordelen voor zowel kleine als grote ondernemingen. Er kan duidelijk onderscheid komen tussen bedrijfsmatige uitgaven en privé uitgaven.

Leasing

Bij leasing financiert een leasemaatschappij bedrijfsmiddelen zoals machines, auto?s of computers. Jij als bedrijf of onderneming betaald maandelijks een bedrag voor het gebruik van deze bedrijfsmiddelen. Je gaat een overeenkomst aan met een leasemaatschappij om in termijnen te betalen zodat je niet in een keer een grote investering hoeft te doen.

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is vrij flexibel in vergelijking met een zakelijke lening. Jij als ondernemer kan tot een vaste limiet geld opnemen op elk moment dat je het nodig hebt. Logischerwijs is dit een maximaal op te nemen bedrag. Om de kosten van je zakelijke krediet te verminderen is het mogelijk om maandelijks meer af te lossen dan noodzakelijk. Rente die je terugbetaalt, betaal je alleen over het opgenomen bedrag.

Factoring

Bij factoring verkoop je een verstuurde factuur door aan een factoringbedrijf. Je verkoopt als het ware je factuur die meestal binnen 24 uur uitbetaalt wordt door het desbetreffende factoringbedrijf. Dit biedt een zzp?er of een startende ondernemer bijvoorbeeld een betere cashpositie omdat je niet langer afhankelijk bent van je betalingstermijnen.

Hoe vraag ik een bedrijfslening aan?

Als ondernemer wil je een bedrijfslening aanvragen. Finney helpt je kosteloos en vrijblijvend bij het vinden van de juiste mogelijkheden. Op basis van jouw gegevens wordt er een voorstel op maat gemaakt bij een van de bedrijfsleningen van onze verstrekkers. In slechts 5 stappen zorgt Finney voor een passende aanbieder. Vervolgens vergelijk je de 2 voorstellen en sluit je een deal met een van de verstrekkers. Een fluitje van een cent!

Veelgestelde vragen