• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Vind met Finney een passende zakelijke lening

 • Direct een lening aanvragen voor alle leendoelen
 • Makkelijk en toegankelijk aanvragen in simpele stappen
 • Kosteloos en 100% vrijblijvend!
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Wat is een zakelijke lening?

Als je zakelijk geld nodig hebt zijn er verschillende manieren om aan een financiering te komen. Een voorbeeld daarvan is het aanvragen van zakelijke lening. Een zakelijke lening is een lening van een bank aan een onderneming, ook wel een bedrijfsfinanciering of bedrijfslening genoemd. Met een zakelijke lening ontvang je het bedrag dat je wilt lenen in één keer. Je sluit de financiering af bij een kredietverstrekker en betaalt deze terug met rente over een bepaalde looptijd. Bij het afsluiten van de zakelijke lening wordt berekend hoeveel je per maand aflost en aan rente betaalt. Je betaalt deze kosten maandelijks. Er zijn verschillende soorten zakelijke leningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rekening courant krediet, bedrijfshypotheek of een investeringsrekening. Welke soort zakelijke lening het beste bij jou past hangt af van jouw ambities, wensen en doelen.

Vraag nu een zakelijke lening aan!

Doelen

Het aanvragen van een zakelijke lening komt met verschillende doelen. Welk doel je ook hebt, een zakelijke lening aanvragen kan altijd. Houd er wel rekening mee dat er altijd wordt gevraagd naar je leendoel. De geldverstrekker wil namelijk weten wat je met je geld van plan bent zodat het voor hem minder risicovol is om jou geld te lenen. Doelen voor een zakelijke lening kunnen zijn:

Vraag nu een zakelijke lening aan!

groei in geld

Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet?

De termen zakelijk krediet en een zakelijke lening worden vaak door elkaar gehaald. Beide zijn zij een vorm van een bedrijfsfinanciering. De voorwaarden en werkwijze zijn verschillend.

Een zakelijke lening is de meest gangbare lening. Hierbij wordt de rente, looptijd en het leenbedrag vooraf vastgesteld. Ook ontvang je het gehele leenbedrag in één keer. Vanaf het moment dat je het leenbedrag binnen hebt betaal je elke maand een vast bedrag terug totdat de lening is afbetaald.

Een zakelijk krediet is vrij flexibel in vergelijking met een zakelijke lening. Jij als ondernemer kan tot een vaste limiet geld opnemen op elk moment dat je het nodig hebt. Logischerwijs is dit een maximaal op te nemen bedrag. Om de kosten van je zakelijke krediet te verminderen is het mogelijk om maandelijks meer af te lossen dan noodzakelijk. Bij een zakelijke lening is dat niet van toepassing. Rente die je terugbetaalt bij een zakelijk krediet, betaal je alleen over het opgenomen bedrag en is dus vaak variabel.

Hoewel een zakelijk krediet nu misschien wel aantrekkelijker klinkt, is de rente hiervan vaak hoger dan van een zakelijke lening. Je betaalt dus voor de flexibiliteit van de lening.

Zakelijk geld lenen, hoe werkt dat?

Een zakelijke lening aanvragen gaat tegenwoordig heel makkelijk. Zeker met behulp van Finney is in een mum van tijd jouw financieringsaanvraag rond.

Wie kan er een zakelijke lening aanvragen?

Elke onderneming of bedrijf kan een bedrijfsfinanciering aanvragen, of het nou een lening betreft voor spoed of voor naderhand. Ook als starter of zzp’ers kunnen een bedrijfsfinanciering aanvragen. Een lening zonder jaarcijfers afsluiten is mogelijk. Als startende ondernemer heb je misschien wel een toekomstdroom, maar nog geen cijfers en omzet. Op het moment dat je een negatieve BKR-registratie hebt is een aanvraag realiseerbaar, echter wel lastiger. Houdt er wel rekening mee dat niet alle geldverstrekkers jou de mogelijkheid kunnen geven voor het aanvragen van een bedrijfslening.

Vraag nu een zakelijke lening aan!

Finney staand

Wat kost een zakelijke lening?

In de meeste gevallen betaal je voor een zakelijke lening. Rente die je moet betalen over een zakelijke lening hangt af van verschillende factoren bijvoorbeeld marktrente, risicoprofiel en financiële gezondheid van je bedrijf. Iedereen die geld leent loopt risico voor de aanbieder. Het risico dat zij lopen om jou zakelijk geld te lenen wordt gecompenseerd met de rente die je moet betalen.

Bij een zakelijke lening wordt het rentepercentage van tevoren afgesproken. Ook kan het zo zijn dat de geldverstrekker andere kosten in rekening brengt op het moment dat je een zakelijke lening afsluit. Bijvoorbeeld afsluitkosten of boetes die je moet betalen wanneer je te veel of vervroegd aflost. Deze extra kosten verschillen per verstrekker.

Een zakelijke lening vergelijken, waar let ik op?

Een zakelijke lening afsluiten is geen dagelijkse bezigheid. De verschillen tussen aanbieders van zakelijke leningen zijn groot. Het is daarom van belang dat je goed kijkt naar de mogelijkheden. Bedenk ook goed waarvoor je een zakelijke lening nodig hebt. Onderwerpen waar je aanbieders mee zult vergelijken zijn onder meer:

 • het gewenste leenbedrag
 • de looptijd van de lening
 • rente voor de zakelijke lening
 • eventuele afsluitkosten
 • werkwijze bij de aanvraag

Elke kredietverstrekker heeft vereiste voorwaarden. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan is het niet mogelijk bij deze verstrekker een bedrijfslening aan te vragen. Voldoe je wel aan deze voorwaarden? Dan kan de financieringsaanvraag is zijn werking worden gezet.

Alternatieven zakelijke lening

Zakelijk geld kan op verschillende manieren worden geleend. Als een gewone zakelijke lening niet geschikt is voor jouw bedrijf of onderneming kan er worden gekozen voor alternatieven.

Hoe vraag ik een bedrijfslening aan?

Als ondernemer wil je een bedrijfslening aanvragen. Finney helpt je kosteloos en vrijblijvend bij het vinden van de juiste mogelijkheden. Op basis van jouw gegevens wordt er een voorstel op maat gemaakt bij een van de bedrijfsleningen van onze verstrekkers. In slechts 5 stappen zorgt Finney voor een passende aanbieder. Vervolgens vergelijk je de voorstellen en sluit je een deal met een van de verstrekkers. Een fluitje van een cent!

Vraag nu een zakelijke lening aan!

Veelgestelde vragen