• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Een zakelijke lening aanvragen als starter? Zo geregeld met Finney!

 • Vind de juiste bedrijfsfinanciering voor jou als starter!
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Vergelijk meerdere aanbieders
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Zakelijke lening starter

Als startende ondernemer zoek je wellicht een zakelijke lening. Je hebt veel kosten, maar niet genoeg liquide middelen. Als je een lening wil aanvragen als starter, kan de zoektocht naar een juiste financiering lastig zijn. Finney helpt je met jouw zoektocht.

Als starter is de kans groot dat je investeringen voor je bedrijf niet kunt doen van alleen je eigen geld. Je hebt een groter startkapitaal nodig hebt. Echter kan het moeilijk zijn om een zakelijk krediet of een zakelijke lening aan te vragen. Je onderneming beschikt nog niet over jaarcijfers, waar een kredietverstrekker vaak naar vraagt. De zoektocht naar een geschikte zakelijke lening kan daarom lastig zijn. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden voor het financieren van je startende onderneming.

Een zakelijke lening aanvragen

Een zakelijke lening aanvragen kan tegenwoordig heel eenvoudig. Voor een starter of een zzp’er kan dit lastiger zijn. De opties zijn beperkter omdat je nog geen financiële cijfers kan laten zien. In veel gevallen is het aanvragen van een zakelijke lening of een zakelijk krediet wel mogelijk. Kredietverstrekkers kijken bijvoorbeeld naar de potentie van je onderneming, je ondernemingsplan en de doeleinden van de financiering. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het realiseren van je startkapitaal. Let op dat niet elke kredietverstrekker alle opties biedt.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening is een lening van bank tot onderneming. Hierbij ontvang je het leenbedrag in één keer. Je lost maandelijks een deel van het geleende bedrag af, samen met de bijkomende rente. De looptijd en het rentepercentage worden afgesproken op het moment dat je de zakelijke lening afsluit. Een zakelijke lening wordt in de meeste gevallen ingezet voor grote investeringen, zoals bedrijfspanden of machines.

Zakelijk rekening courant krediet

Een rekening courant krediet houdt in dat je tot een bepaald bedrag ‘rood’ mag staan. Je krijgt meer financiële ruimte, maar betaalt ook meer rente voor deze flexibiliteit. De rente is variabel, omdat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je ‘rood’ staat. De voorwaarden verschillen per aanbieder. Starters kunnen een rekening courant krediet inzetten voor onder andere het financieren van voorraden of het financieren van bedrijfsmiddelen.

Borgstellingskrediet MBK (BMKB)

Een borgstellingskrediet MKB is een zakelijke lening die wordt gesteund door de overheid. Het is een garantie die de overheid geeft aan aanbieders om leningen te verstrekken aan ondernemers. De ondernemers die hiervoor in aanmerking komen, kunnen de aanbieders niet genoeg zekerheid bieden. Vaak is een borgstelling als onderpand een struikelblok. Door een borgstellingskrediet krijg je als ondernemer steun in het realiseren van jouw doelen.

Starten vanuit een uitkering

Misschien wil je wel een onderneming starten, maar zit je in de bijstand, de Werkloosheidswet of de arbeidsongeschiktheidswet. De overheid wil jou graag helpen met jouw onderneming. Zo kan de overheid jou bijvoorbeeld een starterskrediet, een vrijstelling van sollicitatieplicht of een voorbereidingskrediet aanbieden. Omdat je niet zomaar een onderneming kan starten, is het wel van belang dat je het ondernemingsplan presenteert aan een adviseur. Hij bepaalt of je plan reëel en haalbaar is en of je in aanmerking komt voor één van deze opties.

Microkrediet of MKB-krediet

Een microkrediet is een zakelijke lening waarbij je maximaal €50.000 kunt lenen. Je komt in aanmerking voor een microkrediet als je een startende ondernemer bent of een bestaande ondernemer met minder dan 5 werknemers. Als je meer zakelijk geld nodig hebt dan €50.000, dan kom je in aanmerking voor een MKB-krediet. Een MKB-krediet is een zakelijke lening vanaf €50.000 tot €250.000. Vaak is er een mogelijkheid tot begeleiding voor startende ondernemers.

Leasen

Op het moment dat je als starter niet beschikt over genoeg eigen vermogen, is leasen wellicht de financieringsvorm voor jou. Leasing is een vorm waarbij je geld leent voor bedrijfsmiddelen zoals, auto’s, machines of computers. Een leasemaatschappij financiert dan het bedrijfsmiddel waar jij vervolgens maandelijks een bedrag voor het gebruik betaalt. Je kunt kiezen tussen financial lease of operational lease. Het grootste verschil zit in het eigendom van het bedrijfsmiddel.

De leasemaatschappij financiert bij financial lease de volledige aanschafwaarde van een bedrijfsmiddel. Ook komt het bedrijfsmiddel op de balans van je onderneming. Je bent zelf verantwoordelijk voor de risico’s. Bij financial lease ben jij direct de economische eigenaar. Juridisch gezien ben je eigenaar op het moment dat je het volledige leasebedrag hebt betaald.

Operational lease betekent dat het bedrijfsmiddel niet op de balans komt. Hierdoor heb je als ondernemer een betere balansverhouding. Je huurt met operational lease een bedrijfsmiddel van de leasemaatschappij. De leasemaatschappij is de eigenaar. Aan het eind van de looptijd kun je ervoor kiezen om het bedrijfsmiddel te retouneren, over te kopen of om de huur te verlengen.

rekenmachine vergelijken

Een zakelijke lening vergelijken

Geld lenen kost geld. En dat maakt het best spannend om een financiering aan te vragen. Soms is het lastig om als starter geld te mogen lenen bij een kredietverstrekker. Vooral voor een startende ondernemer kan dit moeilijk zijn. Je hebt immers nog geen jaarcijfers. De ene aanbieder is de andere niet. Daarom is het verstandig om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden die er zijn. Vergelijk daarom verschillende aanbieders en soorten financieringen met elkaar om zo de beste financiering te vinden. Er zijn diverse zaken waar je op moet letten:
· Rentepercentage
· Looptijd
· Minimale en maximale leenbedrag
· Optie tot boetevrij aflossen
· Eventuele bijkomende kosten
Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat je doel is en waarvoor je zakelijk geld wilt lenen. Samen met Finney sluit je eenvoudig een zakelijke lening af die het beste bij jou past.