• 100% gratis en vrijblijvend
  • Meerdere verstrekkers aangesloten
  • Aanvragen in simpele stappen
  • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

  • info@finney.nl
  • Finney B.V.
    Oelerweg 28
    7555 GS, Hengelo
    KVK: 86468618

Factoring voor MKB

Als ondernemer heb je vaak weinig tijd, en dus weinig ruimte om je debiteurenbeheer bij te houden. Factoring is dé oplossing voor jou. Met factoring creëer je tijd en extra liquiditeit. Factoring wil zeggen dat je facturen direct worden betaald door de factormaatschappij. Je hebt geen omkijken meer naar je debiteurenbeheer. Als ondernemer stuur je alsnog facturen naar klanten, maar wordt de afhandeling geregeld door het factoringbedrijf.

Waarom factoring voor mkb’s?

Factoring voor mkb’s zorgt ervoor dat openstaande facturen worden verkocht of overgenomen door een factoringmaatschappij. Voor het mkb is de vorm American factoring het meest gebruikelijk. Bij American factoring verkoop je facturen per stuk aan een aanbieder. Dit betekent dat je flexibel bent in hoeveel facturen en debiteuren je uit handen geeft. Een langlopend contract is hier dus niet aan de orde.

Als startende ondernemer of mkb’er wil je meer financiële ruimte, maar kan het lastig zijn om een bancaire lening aan te vragen. De financieringsvorm factoring past daarom goed bij mkb’ers of startende ondernemers. Bij American factoring is geen minimum omzet nodig. Dit maakt het dus makkelijk om toch aan werkkapitaal te komen. Daarbij is een debiteurenfinanciering een manier om snel aan geld te komen, zodat je snel aan de slag kan met investeringen, ondernemen en de groei van je bedrijf.

Wil je meer weten over de verschillende soorten factoring? Klik dan hier.

Voordelen van factoring mkb

Het inzetten van factoring kan de oplossing bieden voor bepaalde financiële problemen binnen een bedrijf. Je hebt sneller liquide middelen beschikbaar en je debiteurenbeheer kan worden overgenomen door een factoringmaatschappij. Buiten dat factoring een snelle manier is om aan werkkapitaal te komen, biedt het nog meer voordelen.

Hoe werkt factoring mkb?

Als ondernemer is het vanzelfsprekend dat je niet graag wacht op een lang betaaltermijn of te veel tijd besteedt aan je debiteurbeheer. Gelukkig is factoring voor een mkb bedrijf heel eenvoudig. Je stuurt de klanten zelf de facturen, de factormaatschappij maakt het factuurbedrag naar jou, en zij wachten tot jouw klant de factuur betaalt. Zo hoef je zelf niet bezig te zijn met de handelingen die daarbij komen kijken.

Het aanvragen van factoring is snel geregeld. Zeker met Finney is de factoringaanvraag zo geregeld.

Stap 1: Vul de benodigde gegevens in

Geef het aantal kredietwaardige debiteuren aan en het gemiddelde factuurbedrag. Vul ook je e-mailadres in en je KvK-nummer.

 Stap 2: Ontvang offertes

Op basis van de gegevens die je hebt ingevuld, worden er binnen 24 uur mogelijkheden van verschillende verstrekkers aangeboden. Je ontvangt van hen diverse voorstellen om de meest passende financiering te kiezen.

Stap 3: Kies en start

Vergelijk de voorstellen van onze partners en kies het beste aanbod.

Wat kost mkb factoring?

De tarieven van factoring worden factorfee genoemd. De factorfee wordt altijd uitgedrukt in een vast percentage. In de meeste gevallen ligt deze fee tussen de 1,5% en 6% per factuur. Ook kunnen factorbedrijven vragen naar een percentage van de omzet. Over het algemeen betaal je een percentage tussen de 0,1% en 1% over de omzet. Het precieze percentage hangt af van verschillende factoren en de bepaalde voorwaarden van de aanbieder. Let goed op eventuele bijkomende of verborgen kosten die factoringbedrijven in rekening kunnen brengen.

Het percentage bespreek je vooraf met de aanbieder. Zo weet je waar je tijdens de kostenberekening rekening mee kunt houden. Kredietverstrekkers bepalen aan de hand van verschillende factoren de factoringkosten. Hierbij letten zij op omzet, kredietwaardigheid en de betalingstermijn.

Omzet

Omzet speelt een grote rol als het gaat om kostenbepaling. Er zijn factormaatschappijen die een minimale omzet eisen. Een omzet kan voor een factoring bedrijf zekerheid geven. Echter kan dit een struikelblok zijn voor een mkb’er of een startende ondernemer. Het kan namelijk zijn dat je niet beschikt over de juiste cijfers. Als je wel beschikt over omzetcijfers kan dit in je voordeel werken. Een omzet kan namelijk zorgen voor lagere factoringkosten.

Kredietwaardigheid

Ook voor mkb factoring kijken factoringmaatschappijen naar de kredietwaardigheid van je onderneming. De kredietwaardigheid van je bedrijf bepaalt namelijk het debiteurenrisico dat een verstrekker loopt. Hoe hoger de kredietwaardigheid van je bedrijf, des te lager het risico. Een laag risico voor de verstrekker zorgt voor lagere kosten voor jou als ondernemer. Het kredietrisico wordt in de meeste gevallen meegenomen in de factorfee.

Betaaltermijn

Een betaaltermijn kan enorm verschillen. De kosten zijn ook deels afhankelijk van de betaaltermijn. Hoe korter de betaaltermijn, des te lager de factoringkosten.

Factoring mkb vergelijken

Als je ervan overtuigd bent dat factoring wat voor jou is, dan is het verstandig om verschillende factormaatschappijen te vergelijken. Er kan namelijk verschil zitten in de voorwaarden die maatschappijen hanteren. Zo betaalt de ene maatschappij een voorschot op de vordering van 70% en de andere 95%. Ook is het verstandig om de soorten factoring met elkaar te vergelijken. Voor mkb bedrijven is American factoring het meest voorkomend. Toch kan het zijn dat een andere vorm beter bij jouw onderneming past. Laat je dus goed informeren over de mogelijkheden die er zijn.