• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Zakelijk krediet aanvragen? Vraag aan en vergelijk eenvoudig!

 • Vergelijk verschillende rentevoorstellen
 • Zakelijk krediet eenvoudig aangevraagd
 • 100% gratis en vrijblijvend
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Bij het aanvragen van een zakelijk krediet of een zakelijke lening, komen er altijd kosten kijken. Rente behoort tot de grootste kostenpost van een zakelijke financiering. Als je een zakelijk krediet of zakelijke lening wilt aanvragen krijg je hier altijd mee te maken. Finney legt je graag uit hoe rente wordt berekend en waar rekening mee gehouden wordt. Rentekosten verschillen per kredietverstrekker. Iedere kredietverstrekker let op verschillende zaken. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Rente zakelijk krediet

Het risico dat een kredietverstrekker loopt, wordt gedekt met het rentepercentage die jij als ondernemer betaalt. Rentekosten van een zakelijk krediet zullen flink verschillen bij de diverse aanbieders. Iedere aanbieder heeft namelijk andere voorwaarden. Je betaalt alleen rentekosten over het opgenomen bedrag. Hoeveel het rentepercentage bedraagt, spreek je vooraf af. Het rentepercentage bepaalt de aanbieder aan de hand van verschillende factoren. Ze berekenen namelijk het risico dat zij lopen op het betaalgedrag van een onderneming. De rente van een zakelijk krediet bestaat uit een basisrente en opslagen. De basisrente zijn kosten voor het inkopen van geld. Basisrente wordt ook wel marktrente genoemd. De opslagen boven op de marktrente hangen af van het risicoprofiel en de waarde van het onderpand. Ook worden in de meeste gevallen gegevens over de omzet, winst of een BKR-registratie. Vaak vragen ze naar jaarcijfers of BKR-registraties, om er zeker van te zijn dat jij het krediet weer terug kunt betalen. Wat ook belangrijk is om mee te nemen in de berekening van je rentekosten, is de keuze tussen een variabele rente of een vast rentepercentage. De meest gebruikelijke rente van een zakelijke lening of zakelijk krediet is een vaste rente.

Zakelijk krediet aanvragen? Zo geregeld!

Soorten rente

Finney roze trui

Marktrente en een zakelijk krediet

De marktrente is de rente die overeenkomt met de gemiddelde rente van vergelijkbare bedrijfskredieten. Het rentepercentage geldt op een bepaald moment op de kapitaalmarkt en de geldmarkt. De markt van de kortlopende leningen, met een maximale looptijd van 2 jaar, vallen onder de geldmarkt. Zakelijke leningen die langer lopen dan 2 jaar, vallen onder de kapitaalmarkt. De basisrente voor een zakelijk krediet wordt bepaald aan de hand van de actuele marktrente.

Risicofactor

Een risicofactor wordt bepaald aan de hand van vragen over het financieringsdoel, de financiële situatie, de risicobereidheid en de kennis en ervaring. Kredietverstrekkers willen namelijk weten hoeveel risico zij lopen op jouw betaalgedrag. Het opstellen van een risicoprofiel geeft een indicatie van het verwachte rendement.

Onderpand voor een zakelijk krediet

Een onderpand dient vaak als borgstelling. Dit biedt zekerheid aan de aanbieder. Een onderpand is in de meeste gevallen een bedrijfspand, een machine of een voorraad. Als je niet in staat bent te voldoen aan de betalingsverplichtingen, dan lever je het onderpand in. Als je dus niet het krediet kunt afbetalen, kan de verstrekker aanspraak maken op het onderpand. Door het aanbieden van een onderpand, kun je het rentepercentage van een zakelijk krediet wat lager krijgen. Een borgstelling leidt namelijk tot een lager risico voor de aanbieder.

Aanvullende aspecten

Als je als ondernemer in aanmerking komt met een zakelijk krediet, dan wordt er niet alleen naar de financiële gezondheid en onderpand gekeken. Buiten deze aspecten, wordt er vooral gekeken naar jouw situatie. Het rentepercentage van een zakelijk krediet is altijd afhankelijk van de looptijd die je kiest en het bedrag dat je leent. Een langere looptijd kan leiden tot een hogere rente. Hetzelfde geldt voor de hoogte van het leenbedrag. Hoe hoger het leenbedrag, hoe hoger de rente zal zijn.

Vraag nu gemakkelijk een zakelijk krediet aan!

Een bedrijfskrediet met Finney

Een zakelijk krediet of een zakelijke lening aanvragen? Als ondernemer wil je meer financiële ruimte door zakelijk te lenen. Zakelijk lenen doe je zoal voor de uitbreiding van je bedrijf, investeringen voor materialen of het aannemen van personeel. Als je een bedrijfslening aanvraagt, krijg je altijd te maken met rente. Bij een zakelijk krediet gaat het om rentekosten alleen over het opgenomen bedrag. Let bij het aanvragen goed op de mogelijkheden voor de meest passende financiering voor jouw bedrijf. Ondernemers kunnen bij Finney terecht voor het indienen van een aanvraag. Aan de hand van jouw situatie, wensen en doelen zoek je samen met Finney naar de best passende bedrijfsfinanciering voor jou!