• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Als zzp'er een lening aanvragen? Makkelijk en snel geregeld met Finney!

 • Vergelijk meerdere aanbiedingen voor zzp'ers
 • Makkelijk aangevraagd in enkele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Zakelijk geld lenen als zzp'er

Als zzp?er is een zakelijk geld lenen niet altijd eenvoudig. Dit komt onder andere omdat zzp’ers geen vast inkomen hebben. Het risico voor de kredietverstrekker is hierdoor groter. Toch heb je liquide middelen nodig om te kunnen investeren in je bedrijf. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden voor (startende) zzp’ers om aan een financiering te komen.

Het kan dus lastig zijn om als zzp’er een lening aan te vragen. De opties voor een zakelijke lening zijn beperkter. De voorwaarden zijn niet alleen verschillend per aanbieder, maar ook per soort bedrijfslening. Voor zowel zzp’ers als andere ondernemers werkt geld lenen hetzelfde. Hoe jouw bedrijfslening eruitziet, hangt af van jouw doelen en wensen.

Finney hand voor oog

Zakelijke lening zzp

Als zzp’er kun je een zakelijke lening aanvragen. Een zakelijke ZZP lening is een lening van een bank aan een zelfstandige ondernemer. Met een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer. Kredietverstrekkers hanteren verschillende eisen voor het aanvragen van een zakelijke lening. Tijdens het aanvragen van de zakelijke lening wordt het rentepercentage vastgesteld. De lening betaal je maandelijks in vaste termijnen terug. Het afgeloste bedrag kan niet opnieuw opgenomen worden.

Voor zzp’ers zijn de voorwaarden anders dan voor andere ondernemers. Zo wordt er gevraagd naar meer papierwerk of extra gerantstelling. Let wel, een zakelijke lening wordt vaak geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Vraag nu een lening aan als zzp'er!

Zakelijk krediet ZZP

Een zakelijk krediet is een lening waarbij een bedrag flexibel opgenomen kan worden. Hierbij heb je te maken met een variabele rente en looptijd. Het bedrag dat je op kan nemen is een afgesproken kredietlimiet. Je kunt dus geld opnemen tot dit limiet. De rente betaal je over het opgenomen bedrag. Aflossingen kunnen bij een zakelijk krediet wél vaker opgenomen worden. Ook met een zakelijk krediet krijg je in de meeste gevallen een BKR-registratie.

Factoring voor zzp'ers

Factoring is een vorm van financieren waarbij je het debiteurenbeheer uit handen geeft aan een factoringbedrijf. De openstaande facturen worden direct deels of helemaal door het factoringbedrijf betaald. Dit biedt zelfstandigen een goede cashpositie, omdat je niet langer afhankelijk bent van betalingsverplichtingen. Lees hier meer over factoring.

Microkrediet of MKB-krediet ZZP

Je kunt als startende zzp’er in aanmerking komen met een microkrediet of een MKB-krediet. Dit is een klein krediet dat is bedoeld voor zzp’ers, midden- en kleinbedrijven. Het zakelijke microkrediet verstrekt leningen tot €50.000. Heb je meer zakelijk geld nodig dan €50.000, dan kom je in aanmerking met een MKB-krediet. Een MKB-krediet is een zakelijke lening van €50.000 en €250.000.

Borgstellingskrediet (BMKB) ZZP

Een borgstellingskrediet MKB is een bedrijfslening die door de overheid wordt gesteund. Dit betreft een garantie die de overheid geeft aan aanbieders om een lening te verstrekken aan ondernemingen. Ondernemers die hiervoor in aanmerking komen, kunnen aanbieders onvoldoende zekerheid bieden met bijvoorbeeld een onderpand. Met een borgstellingskrediet kun je als zzp’er wel starten, groeien en uitbreiden.

Leasen als zzp'er

Als je zelfstandig ondernemer bent, maar niet beschikt over genoeg liquide middelen voor het aanschaffen van bedrijfsmiddelen, kan leasen een uitkomst bieden. Met leasen wordt er geld geleend om bedrijfsmiddelen zoals auto’s, computers of machines te financieren. Maandelijks betaal jij een bedrag voor het gebruik van het bedrijfsmiddel. Hierdoor heb je geen grote investeringen, maar een maandelijks leasebedrag. Je hebt de keuze uit financial lease en operational lease. Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar. Dit betekent dat het bedrijfsmiddel op je balans terecht komt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de risico’s van het bedrijfsmiddel. Operational lease houdt in dat de leasemaatschappij eigenaar blijft van het bedrijfsmiddel. Je huurt met operational lease bijvoorbeeld een bedrijfsauto. De bedrijfsauto komt dan niet op de balans. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor de risico’s van de bedrijfsauto.

Finney kijkend naar rechts

BKR en jaarcijfers ZZP lening

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert leningen. Zo registreren een aantal kredietverstrekkers zakelijke leningen bij het BKR. Dit biedt verstrekkers bescherming tegen te hoge leningen. Ook wordt er vaak gevraagd naar jaarcijfers. Dit voorkomt namelijk risico voor de aanbieders. Met een negatieve BKR-registratie kan het lastig zijn om een lening aan te vragen. Daarom is het van belang om na te gaan of een geldverstrekker een BKR-toetsing uitvoert. Er zijn een aantal aanbieders die niet kijken naar jaarcijfers of een BKR-registratie. In dat geval kunnen zij een minimale omzet eisen of vragen naar de cashflow.

Vraag nu een lening aan als zzp'er!

Wat is het verschil tussen een zakelijke ZZP lening en een persoonlijke lening?

Je kunt als zelfstandige ondernemer op twee manieren geld lenen bij een kredietverstrekker. Je hebt de keuze tussen een persoonlijke lening en een zakelijke lening. Zakelijke ZZP leningen zijn uitsluitend bedoelt voor zakelijke doeleinden. Dit betekent dat je het geld alleen mag gebruiken voor zakelijke bedrijfsmiddelen zoals een bedrijfsauto. Een persoonlijke lening is een consumptief krediet. Dat wil zeggen dat je het geleende geld gebruikt voor persoonlijke doeleinden, zoals het financieren van een nieuwe keuken. Alles wat je voor je bedrijf nodig hebt, financier je met een zakelijke ZZP lening.

Een lening voor zzp'ers vergelijken

Als zelfstandig ondernemer wil je wellicht een lening aanvragen. Het is dan belangrijk om een inschatting te maken of je kan voldoen aan de betalingsverplichtingen. De maandelijkse betalingsverplichting bestaat uit de aflossing, de rente en overige kosten. Er zijn tegenwoordig diverse aanbieders van zakelijke leningen, die elk andere voorwaarden hanteren. Het is daarom verstandig om ZZP leningen met elkaar te vergelijken. Zaken waar je als zelfstandige ondernemer op moet letten zijn onder andere:

· Looptijd

· Flexibele rente of vaste rente

· Minimale en maximale leenbedrag

· Boetevrij aflossen

· Bijkomende kosten

Geld lenen kost geld. Zorg dat je goed voor ogen hebt wat je wilt bereiken met je onderneming en waarom je financiële ruimte nodig hebt. Zoek samen met Finney naar een zakelijke lening die het beste bij jou past.