• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Vind met Finney factoring dat bij jou past!

 • Vraag eenvoudig een factoringoplossing aan die bij jou past
 • gemakkelijk aangevraagd in een paar simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Op zoek naar meer financiële ruimte voor de groei van je bedrijf? Wellicht biedt factoring de uitkomst voor jouw bedrijf. Finney geeft je de informatie die jij nodig hebt!

 

Wat is factoring?

Factoring, ook wel debiteurenfinanciering genoemd, is een vorm van financieren waarbij debiteuren worden uitbesteed aan een externe partij. Er ontstaat meer financiële ruimte waarmee je je bedrijf kunt laten groeien. Bij factoring verkoop je een openstaande factuur door aan een factoring bedrijf. Je verkoopt als het ware je factuur, die meestal binnen 24 uur uitbetaald wordt door het desbetreffende bedrijf. Dit biedt bijvoorbeeld een zzp’ er of een startende ondernemer een betere cashpositie, omdat je niet langer afhankelijk bent van je betalingstermijnen. Hierdoor beschik je meteen over werkkapitaal om verder te gaan met de groei van je onderneming.

Een factoringovereenkomst wordt vaak afgesloten door bedrijven die snel groeien of bedrijven die snel geld nodig hebben. Als een bedrijf snel groeit hebben ze geld nodig om dit te kunnen realiseren. Als je de financieringsvorm factoring kiest, kan je direct starten met de groei van je bedrijf. Waar wacht je nog op?

Benieuwd naar de mogelijkheden van factoring? Vraag aan en vergelijk!

Soorten factoring

Er zijn verschillende factoringbedrijven die verschillende vormen van factoring aanbieden. Om de juiste aanbieder te kiezen die past bij jouw wensen, is het belangrijk om te weten welke opties er zijn.

Voortaan hoef je geen energie te verspillen aan je debiteurenadministratie. Je kunt deze deels of zelfs geheel uitbesteden. Factoring kan ervoor zorgen dat je niet in financiële problemen terechtkomt. Dit omdat sommige factoringbedrijven het risico voor jou dragen. Deze verzekert je ook bij faillissement van de debiteur. Let er wel op dat dit niet bij elk factoringmaatschappij van toepassing is. Met factoring kun je direct verder met de groei van je bedrijf.

Op zoek naar factoring? Vraag aan en vergelijk!

Finney in gestreepte blouse

Waarom kiezen voor factoring?

Factoring is voor meerdere doeleinden geschikt. Voor elk bedrijf dat facturen uitschrijft, is factoring een goede optie.

Eén van de grootste voordelen van factoring is dat je direct verzekerd bent van het ontvangen van de waarde van je factuur. Dit betekent dat er snel werkkapitaal voor je bedrijf beschikbaar is. Dit kan waardevol zijn voor ondernemers die moeite hebben met het op orde houden van hun cashflow. Hierbij haal je toekomstige omzet naar voren, om zo werkkapitaal te kunnen financieren.

Ook als je veel tijd kwijt bent aan het bijhouden van je debiteurenbeheer, is factoring een waardevolle financieringsvorm. Je debiteurenbeheer wordt overgenomen door de desbetreffende factoringmaatschappij. Dit betekent ook dat sommige factoringmaatschappijen verantwoordelijk zijn voor de facturen die jij uitschrijft. De aanbieder loopt in dit geval het risico op wanbetaling of faillissement. Let op, dit geldt niet voor iedere aanbieder.

Wat is het verschil tussen factoring en een zakelijke lening of een zakelijk krediet?

Het belangrijkste verschil is dat er bij een debiteurenfinanciering geen schulden worden opgelopen. Je verkoopt slechts je openstaande facturen. Het beste kun je kiezen voor factoring op het moment dat je snel liquide middelen nodig hebt of als je geen lening kunt aanvragen bij de bank.

Als je een lening wilt aanvragen, wil de bank een zo laag mogelijk risico op je lopen. Hiervoor kijken ze naar jaarcijfers uit eerdere jaren. Op basis van eerder behaalde resultaten en de schattig voor de komende jaren, zal worden bepaald of er een lening wordt verstrekt. Als startende ondernemer of als snelgroeiend bedrijf kan het lastig zijn om een lening te krijgen. Dit komt omdat je misschien nog geen jaarcijfers hebt, of omdat het lastig is om een schatting te maken voor komende jaren.

In tegenstelling tot een zakelijke lening en een zakelijk krediet kijkt een factoringbedrijf niet naar jaarcijfers, maar naar huidige debiteuren. De factoringmaatschappij heeft op basis van de gestuurde facturen een voorfinanciering. Startende ondernemers en snelgroeiende bedrijven kunnen hierdoor wel in aanmerking komen voor factoring.

Een ander verschil tussen een banklening en factoring, is dat over het algemeen het proces bij een factoringmaatschappij sneller verloopt dan bij de aanvraag van een bancaire lening. Ook kun je als bedrijf vaak een eenmalige overeenkomst aangaan. Met een banklening zit je er langer aan vast.

Hoe werkt factoring?

Opties bekijken en een aanvraag starten, gaat tegenwoordig heel snel. Met behulp van Finney is jouw factoringaanvraag snel en gemakkelijk geregeld!

Op zoek naar factoring? Vraag aan en vergelijk!

Wat kost factoring?

Kosten van debiteurfinancieringen hangen af van het aantal facturen, de factuurbedragen, het totaalbedrag en de kredietwaardigheid van je bedrijf. De kosten voor factoring kunnen verschillen per factoringbedrijf. Bij traditionele factoring wordt er vaak 1 tot 2 procent van de omzet gerekend. American factoring kost over het algemeen iets meer. Hierbij ligt het percentage tussen 3 en 7 procent voor elk openstaande factuur. Je betaalt hiervoor meer vanwege de flexibiliteit die je krijgt. Bij reverse factoring wordt er alleen met goedgekeurde facturen gewerkt. Hierdoor is het risico voor factoringbedrijven lager. Hoe lager het risico, hoe lager de rente. Bij reverse factoring kun je rekenen op 2 tot 4 procent. Houd er ook rekening mee dat er eventueel administratiekosten bij kunnen komen.

 

Een voorbeeld van factoring

De kosten verschillen dus per factoringsoort en per aanbieder. Het tarief per debiteur kan ook verschillen. In het voorbeeld gaan we uit van 5 procent over een openstaande factuur van €4.000,- met een uitbetaling van het factuurbedrag min de factoringkosten (incl. btw).

Factuurbedrag excl. btw €4.000,00
Factuurbedrag incl. 21 % btw €4.840,00
Factoring kosten excl. btw (€4.840*5%) €242,00
Factoring kosten incl. btw (€242 + 21%) €292,82
Directe uitbetaling (€4.840-292,82) €4.547,18

Factoringopties vergelijken, waar let ik op?

Er zijn veel verschillende factoringmaatschappijen die verschillende soorten factoring aanbieden. Het is daarom belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn en welke factormaatschappij de beste voorwaarden biedt. Ga ook na waarom je een bedrijfsfinanciering nodig hebt. Punten waar je naar kijkt bij het vergelijken zijn onder meer:

 • Factoringkosten
 • Het percentage dat het factoringbedrijf je direct uitbetaalt
 • Opzeggingstermijn
 • Betaaltermijn
 • Aantal facturen
 • Overige kosten

Elke factoringverstrekker heeft eigen voorwaarden waar je als bedrijf aan moet voldoen. Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, dan is het niet mogelijk om hier factoring aan te vragen.

Finney hand voor oog

Hoe vraag ik factoring aan?

Finney helpt je kosteloos en vrijblijvend met het aanvraagproces van jouw gewenste debiteurenfinanciering. Op basis van jouw ingevulde gegevens wordt er een voorstel op maat aangeboden bij een van onze verstrekkers. In 5 stappen zorg jij samen met Finney voor een passende aanbieder voor jou. Op basis van de voorstellen die je ontvangt, sluit je een deal met een van de factoringbedrijven. Vergelijk, beslis en ga aan de slag!

Veelgestelde vragen