• 100% gratis en vrijblijvend
 • Meerdere verstrekkers aangesloten
 • Aanvragen in simpele stappen
 • 100% gratis en vrijblijvend
Klantenservice
Neem contact op

Zit je vast met je aanvraag en heb je liever persoonlijk advies?

 • info@finney.nl
 • Finney B.V.
  Oelerweg 28
  7555 GS, Hengelo
  KVK: 86468618

Vandaag nog een Zakelijk Krediet nodig?

 • Gratis aanvragen
 • Direct op je rekening
 • Vandaag nog geregeld
Finney lachend
Hoeveel wil je lenen?

€ 20.000

Wat is je leendoel?
Start je aanvraag Door verder te gaan, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is vrij flexibel in vergelijking met een zakelijke lening. Je kunt als ondernemer tot een vast kredietlimiet geld opnemen op elk moment dat je het nodig hebt. Logischerwijs is dit een maximaal op te nemen bedrag. Om de kosten van je zakelijke krediet te verlagen is het mogelijk om maandelijks meer af te lossen dan noodzakelijk. Rente die je terugbetaalt, betaal je alleen over het opgenomen bedrag.

Doelen zakelijk krediet

Het aanvragen van je zakelijke krediet kan met verschillende doelen komen. Ondernemers die tijdelijk behoefte hebben aan extra zakelijk geld kunnen hiervoor kiezen. In bijna alle gevallen kun je een zakelijk krediet aanvragen. Een zakelijk krediet is vooral geschikt voor grote, eenmalige uitgaven. In tegenstelling tot een zakelijke lening kan de ondernemer zelf bepalen hoe veel en op welk moment hij geld opneemt. Ook afgelost geld kan opnieuw opgenomen worden. Dit biedt veel flexibiliteit voor de ondernemer. Er zijn allerlei redenen en doelen voor het aanvragen van een flexibel krediet.

Vandaag nog starten met een zakelijk krediet?

Soorten zakelijk krediet

Dankzij de verschillende soorten financieringen die er beschikbaar zijn, kun je het gewenste krediet goed afstemmen op jouw voorkeuren. Er bestaat namelijk niet een goede of slechte financiering. Elke lening heeft zo zijn voor- en nadelen. Voor welke lening je kiest hangt af van jouw doelstellingen en wensen.

Vandaag nog starten met een zakelijk krediet?

Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet?

De termen zakelijk krediet en een zakelijke lening worden vaak door elkaar gehaald. Beiden zijn zij een vorm van een bedrijfsfinanciering. De voorwaarden en werkwijze zijn verschillend.

Een zakelijke lening is de meest gangbare financiering. Hierbij wordt de rente, looptijd en het leenbedrag vooraf vastgesteld. Ook ontvang je het gehele leenbedrag in één keer. Vanaf het moment dat je het leenbedrag binnen hebt, betaal je elke maand een vast bedrag terug totdat de zakelijke financiering is afbetaald. Een zakelijk krediet zorgt voor flexibel geld opnemen, in tegenstelling tot een zakelijke lening. Jij als ondernemer kan tot een vast kredietlimiet geld opnemen op elk moment dat je het nodig hebt. Logischerwijs is dit een maximaal op te nemen bedrag. Om de kosten van je zakelijke krediet te verminderen is het mogelijk om maandelijks meer af te lossen dan noodzakelijk. Rente betaal je bij een zakelijk krediet alleen over het opgenomen bedrag en is dus vaak variabel.

Hoewel een zakelijk krediet nu misschien wel aantrekkelijker klinkt, is de rente hiervan vaak hoger dan van een zakelijke lening. Je betaalt dus voor de flexibiliteit van de lening.

Een zakelijk krediet aanvragen, hoe werkt dat?

Snel een bedrijfskrediet aanvragen is tegenwoordig heel gemakkelijk. Zeker met behulp van Finney is in een mum van tijd jouw financieringsaanvraag rond.

Wie kan er een zakelijk krediet aanvragen?

Elke onderneming of bedrijf kan een bedrijfskrediet aanvragen, of het nou een financiering betreft voor spoed of voor naderhand. Ook starters of zzp’ers kunnen een bedrijfsfinanciering aanvragen. Een lening zonder jaarcijfers afsluiten is mogelijk. Als startende ondernemer heb je misschien wel een toekomstdroom, maar nog geen cijfers en omzet. Hiervoor is bijvoorbeeld een starterskrediet. Op het moment dat je een negatieve BKR-registratie hebt is een aanvraag realiseerbaar, echter wel lastiger. Houdt er wel rekening mee dat niet alle geldverstrekkers jou de mogelijkheid kunnen geven voor het aanvragen van een bedrijfslening.

Finney kijkend naar rechts

Wat kost een zakelijk krediet?

De kosten die je voor een zakelijk krediet betaalt hangen af van de rente die je moet betalen en de eventuele afsluitkosten. De aflossing die je elke maand betaalt valt niet onder de kostenpost. De rente betaal je aan de hand van verschillende factoren. Denk aan marktrente, risicoprofiel en de financiële gezondheid van je bedrijf. Iedereen die geld leent loopt risico voor de aanbieder. Het risico dat zij lopen om jou zakelijk geld te lenen wordt gecompenseerd met de rente die je moet betalen. In de meeste gevallen zijn de rentekosten variabel, dit houdt in dat de rente kan veranderen. Een hoger rentepercentage zorgt voor grotere rentekosten. De rente staat niet vast bij een zakelijk krediet waardoor je deze kosten moeilijk in kan schatten.

Vandaag nog starten met een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet vergelijken, waar let ik op?

Een zakelijk krediet afsluiten is geen dagelijkse bezigheid. Er zijn veel geldverstrekkers die een bedrijfskrediet aanbieden. Het is daarom van belang dat je goed kijkt welke mogelijkheden er zijn. Ga ook na waarvoor je een zakelijk krediet nodig hebt. Onderwerpen waar je aanbieders mee zult vergelijken zijn onder meer:

 • hoeveel je wilt lenen
 • de looptijd van de lening
 • eventuele afsluitkosten
 • flexibiliteit om af te lossen
 • aantrekkelijke rentes die je maandelijks betaalt

Elke kredietverstrekker heeft vereiste voorwaarden. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan is het niet mogelijk bij de desbetreffende verstrekker een zakelijk krediet aan te vragen. Voldoe je wel aan deze voorwaarden? Dan kan de financieringsaanvraag is zijn werking worden gezet.

Hoe vraag ik een zakelijk krediet aan?

Als ondernemer wil je een zakelijk krediet aanvragen. Finney helpt je kosteloos en vrijblijvend bij het vinden van de juiste mogelijkheden. Op basis van jouw gegevens wordt er een voorstel op maat gemaakt bij een van de zakelijke kredieten van onze verstrekkers. In slechts 5 stappen zorgt Finney voor een passende aanbieder. Vervolgens vergelijk je voorstellen en sluit je een deal met een van de verstrekkers. Hoe je een zakelijk krediet aanvraagt lees je hier. Een fluitje van een cent!

Veelgestelde vragen